Sbírka na vozík pro Marušku

15.06.2017 21:25

Obracíme se na Vás za mladou dívku, s jejíž rodinou spolupracujeme, s prosbou o příspěvek na invalidní vozík. Dívka na konci roku 2015 náhle ochrnula a její život i život rodiny se rázem obrátil naruby. Podle diagnózy stanovenou lékaři se jedná o roztroušenou sklerózu, léčba nezabrala, objevily se přidružené zdravotní problémy, kdy prognóza je nejistá.

Lékař pomohl matce vyřídit pro Marušku invalidní vozík. Bohužel nedošlo k vyměření, nic s ní nekonzultovali předem, možná i s tím, že ho bude mít dívka jen přechodně. Vozík je velmi nevyhovující. Rodina žije na Horské ulici V Rožnově pod Radhoštěm, rodina nemá vzhledem ke svému příjmu a počtu dětí k dispozici automobil, aby mohli zajistit pro Marušku častější kontakt se sociálním okolím. Matka či mladší sestra ji vozí na procházky na stávajícím invalidním vozíku. Jednou jsem je doprovázela domů a těžký vozík jsem sotva dotlačila s vypětím sil na kopec na Horské ulici.

Marušce způsobuje stávající vozík problémy s páteří a lékař doporučoval pořídit nový. Pojišťovna ovšem přispívá pouze jednou za pět let a vozík má Maruška teprve 1,5 roku. Je jisté, že pořízením vozíku vyrobeného pro mladou dívku na míru bude velkým přínosem a to jak pro její zdravotní, tak i psychickou pohodu, protože bude moci docházet k četnějšímu kontaktu Marušky se sociálním prostředím.

Rodina nemá potřebné finance na pořízení nového invalidního vozíku, proto hledáme pomoc formou sponzorství u místních firem, případně individuální dotace na MěÚ Rožnov.

Vzhledem k tomu, že rodinu známe, a můžeme se zaručit, rozhodli jsme se zprostředkovat pro ně pomoc.

Přikládáme fotografii vozíku, který by si chtěla Maruška pořídit. Maruška nemůže mít elektrický vozík, ale pouze mechanický. Během opakovaného vyšetření - lumbální punkce u ní došlo navíc k poškození zraku, takže je závislá na doprovodu a musí používat mechanický vozík. Cena vozíku s příslušenstvím činí:

Invalidní vozík                                  24 800 Kč
Antidekubitní anatomická podložka      2 635 Kč
Chrániče drátů                                  1 405 Kč
Silikonový návlek na obruč                  1 698 Kč
CELKEM 30 538,- KČ

 

Podle potřeby Vám zodpovíme případné dotazy nebo poskytneme další informace.

Můžeme s Vámi jako nezisková organizace uzavřít smlouvu, ve které bude specifikováno, že Váš finanční příspěvek bude použit na zakoupení invalidního vozíku, rovněž dodáme potřebné vyúčtování Vašeho sponzorského daru.

 

Moc děkujeme

Za poradnu Rožnov
Lenka Oravcová

 

Veřejná sbírka ve prospěch Poradny Rožnov je povolena osvědčením MHMP č. j. 208 6157/2016 Sp. Zn. S-MHMP/1966261/2016.
 

Zpět